Erhvervsrettet linjefag.

Kravet er, at der foretages et samarbejde mellem fag på efterskolen, fagretninger på erhvervsskoler og virksomheder. Fagene udvikles med afsæt i efterskolens særkende og har ikke en fast didaktisk ramme eller læreplan.

  • Lærerstyret samarbejde
  • Målet er at eleverne får øje på egne praktisk-faglige kompetencer og hvilken sammenhæng det kan have med en erhvervsuddannelse.

Eksempler på Erhvervsrettet linjefag.

Kold College og Efterskolen Flyvesandet

Design- og Idrætsefterskolen Skamling og Hansenberg.

Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole og flere erhvervsskoler

Ladelund Efterskole og Hansenberg

Løgumkloster Efterskole og Expan

E-fag – 3D design og ingeniørprojekt.

På E-fag er vi i gang med vores sidste projekt i dette skoleår. Et design forløb, hvor vi lærer noget om at skabe i forskellige materialer. Vi har haft et samarbejde med bygningsingeniør Karsten Iversen fra CRH concrete og for tiden arbejder vi med at designe vores egne små projekter i 3D. Til næste år får faget nyt navn og kommer til at hedde "Erhverv & Teknologi" – Målet med faget er at eleverne prøver kræfter med forskellige teknologier og får mulighed for at afprøve forskellige erhverv. Er det måske noget for dig? Så giv os et kald.

Slået op af Løgumkloster Efterskole i Søndag den 19. maj 2019

Eleverne fra begge skoler mødes, planlægger, forbereder og leverer mad til forskellige arrangementer. Her kommer elevernes særlige kompetencer og fagligheder i spil med hinanden.

Linjefag på efterskolen samarbejder med Hansenberg Gaming linje GF1 i et forløb hvor der skabes meritgivende brobygning.

Craftlinjen på Vgie. Et linjevalg for 10. klasses elever, hvor undervisningen mere projekt- og praksisorienteret med grundlæggende principper  som ”klasseværelse er no-go” og samarbejde med virksomheder og erhvervsskoler.

Fokusfaget Håndværk og design for elever i 10 klasse, som gennem design af udendørs møbler, lamper, trædrejning  og knivfremstilling samarbejder  med den lokale ‘smedeklub’, bibliotek samt virksomheder og erhvervsskoler.

Faget samarbejder med erhvervsskoler og en ingeniør fra Expan betonelementfabrik, hvor eleverne oplever udvikling og fremstilling ved hjælp af 3D-teknink og tegning samt en konkret praksisfaglig vinkel på boglige fag.